Teknik Memilih Mesin Heat Press Yang Serasi

Jika dikau terlibat di perniagaan percetakan cenderahati menggunakan teknologi heat printing. Anda perlu tahu mesin heat press yang sesuai mempertontonkan peranan yang amat penting dalam perdagangan anda. Per ini, DIYPrintingSupply sentiasa menasihati pelanggan pecacal untuk mengetahui dan mengkaji jenis-jenis perkakas heat press yang diperlukan untuk perdagangan mereka. Untuk artikel yang ada, kami dengan berkongsi factor-faktor yang butuh anda pertimbangkan semasa membeli mesin heat press.

Tersembunyi 4 faktor yang butuh anda pertimbangkan semasa menyeleksi mesin heat press. 4 faktor itu termasuklah spesies, saiz, timer, dan attachment.Faktor #1: Jenis-jenis Perabot Heat Press

Terdapat 2 jenis jentera heat press yang saja kita nampak di murahan, iaitu swing-away dan clam.Swing-away - Heat press jenis swing-away mempunyai heat platen yang boleh dinaikkan keatas serta juga di ayun di kanan. Paling banyak heat platen untuk perkakas heat press jenis swing-away boleh mengitar 100°.

Clam - Perangkat heat press jenis clam pula, menyandang heat platen yang piawai dinaikkan keatas tetapi bukan boleh tatkala ayun di tepi. Sebaliknya bahagian lembah mesin hot press mesin piawai ditarik tampak. Mesin heat press macam clam amat sesuai sungguh buat peniaga yang mempunyai ruang kerja yang minimum kerana sanggup menjimatkan kamar.

Faktor #2: Saiz

Saiz mesin heat press kau hendaklah sama dengan macam percetakkan serta perniagaan kau. Misalnya, bahwa mesin heat press kamu bersaiz mungil, ia hendak membatasi design dan larat menyebabkan kau tidak mampu memenuhi tempahan pelanggan. Meski pun bagaimanapun, bahwa mesin heat press kau besaiz terlalu besar, ia akan menerbitkan anda rugi dari gatra aspek bil elektrik jika menerima tempahan pada kuantiti yang sedikit.

Faktor #3: Timer (Analog vs. Digital)

Satu pun faktor krusial yang anda mesti ambil pendapat apabila memilih mesin heat press adalah sama ada ia mempergunakan timer menyerupai atau digital. Kini, lazimnya mesin heat press menggunakan timer kerana ia lebih akurat dan kukuh pengguna.

Faktor #4: Attachments

Tidak segala mesin heat press dijual secara satu set nyata. Sesetengah perangkat heat press memerlukan kamu sendiri bagi menambah attactment yang berasingan untuk mencipta produk-produk khusus. Misalnya, saiz attachment yang digunakan dalam baju jauh berbeza dengan attachment yang digunakan bagi mencetak keychain. Jadi, dikau harus mempergunakan attachment yang sesuai dalam mengelakkan daripada product reject. Sebaliknya, engkau perlulah memilih attachment yang bersaiz tepat untuk menyembulkan produk-produk yang cantik

Write a comment

Comments: 0